|
کد مطلب: 181594
ابتلاي ۱۵هزار نفر به تب مالت
تاریخ انتشار : 1394/03/06 12:51:13 نمایش : 1421
معاون مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت گفت: شيوع تب مالت طي سالهاي گذشته از ۹۰ هزار نفر به ۱۲ هزار نفر کاهش يافت اما طي چند سال اخير ضعف واکسيناسيون دامها و نيز گرايش بيشتر مردم به مصرف لبنيات فله اين آمار را به حدود ۱۵ هزار نفر افزايش داد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمود نبوي درباره آخرين وضعيت شيوع بيماري تب مالت توضيح داد: به طور قطع امکان آلودگي شيرهاي فله و غير پاستوريزه به تب مالت نسبت به لبنيات پاستوريزه بيشتر است اما تمايل برخي از مردم به مصرف لبنيات به اصطلاح ارگانيک که غير پاستوريزه است به اين مسئله دامن زده است.
وي گفت: در سالهاي گذشته که مسئله تحريم ها پررنگ تر بود، به علت مشکلاتي که در تأمين واکسن و واکسيناسيون دامها داشتيم، افزايش نسبي موارد ابتلا به بيماري تب مالت را شاهد بوديم اما اخيراً مشکل تأمين واکسن تب مالت دامها پر طرف شده و شيوع اين بيماري در دامها تحت کاهش يافته است.
معاون مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت افزود: کاهش بيماري تب مالت به دو عامل بستگي دارد يکي احداث کارخانههاي شير و لبنيات پاستوريزه که خوشبختانه اکنون در اکثر استانها و شهرستانها راه اندازي شده است و ديگري واکسيناسيون به موقع دامهاست که در گذشته مشکلاتي داشت و اکنون حل شده است.
وي گفت: متأسفانه از چند سال پيش مشکلاتي در توليد واکسن دامي تب مالت ايجاد شده بود اما خوشبختانه اين مشکل از سال گذشته حل شد و اکنون پوشش واکسيناسيون دامي در سطح قابل قبولي است.
نبوي افزود: مسئله مهم ديگر گرايش بيشتر مردم به مصرف لبنيات فله است که بايد فرهنگ سازي شود که مردم بيشتر به سمت لبنيات پاستوريزه هدايت شوند و البته مرکز بهداشت محيط نيز بايد نظارت بيشتري به مراکز عرضه لبنيات فله داشته باشد.
وي درباره ميزان شيوع بيماري تب مالت گفت: شيوع اين بيماري در گذشته بالا و حدود سالانه ۹۰ هزار نفر بود اما بعد از اقداماتي که براي واکسيناسيون دامها و گسترش توليد لبنيات پاستوريزه انجام شد به حدود ۱۲ هزار نفر در اواخر دهه ۸۰ رسيد اما طي سالهاي گذشته به علت مشکلاتي که در واکسيناسيون دامي داشتيم اندکي افزايش يافت به حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر رسيد که دوباره شاهد روند نزولي آن هستيم.
معاون مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت در پاسخ به اين پرسش که آيا اخباري که درباره روغن پالم در لبينات منتشر شد، در افزايش مصرف لبنيات فله موثر نبوده است،گفت: روغن پالم يک نوع روغن داراي اسيد چرب اشباع است که در دوره گذشته براي اينکه قبمت لبنيات کارخانهها پايين بايد، دولت مجوز استفاده از آن را در لبنيات پرچرب داده بود.
وي افزود: روغن پالم هرگز در لبنيات کم چرب استفاده نشد، ضمن اينکه در دولت جديد نيز استفاده از روغن پالم در لبنيات پر چرب نيز ممنوع شد و اکنون فقط در برخي اقلام مانند خامه قنادي استفاده مي شود و اگر در اين مورد اطلاع رساني بهتري به مردم بشود، حتماً گرايش مردم به مصرف لبنيات فله که امکان آلودگي آن بيشتر است، کم ميشود.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|